Att prata med Gud

Idag slog det mig; Tänk att jag, lilla människa, får prata med och om Gud! Överallt debatteras det om huruvida Gud finns och om vad han kan mena med än det ena och än det andra. Överallt ifrågasätter människor hans handlande och ber om stort som smått, utan att tänka på hur fantastiskt det är att vi överhuvudtaget får lov att göra det.

I många kulturer, tider och religioner har man haft en betydligt mer helig syn på den högste. Ibland har man inte ens fått uttala Guds namn och ibland har bara översteprästerna fått komma inför hans ansikte. Men i nya testamentet är det en central tanke att människan genom tron på Jesus faktiskt kan komma direkt till Gud, utan mellanhand. Egentligen ganska oerhört, och något att tänka lite extra på nästa gång jag pratar med eller om Gud.

Förresten, så har jag bakat semlor idag helt från grunden. Jätteenkelt och jättegott, blev det!

(Hm... nu har jag tagit två bilder med min nya mobil och båda är på semlor... Konstigt!)


Kommentarer
Postat av: Torbjörn Daun

Ser gott ut!

2012-02-06 @ 13:24:27
URL: http://higherground.se
Postat av: Kristina

visst är det häftigt att vi får tala med Gud och att han älskar oss som vi är och inte som vi borde vara.Jag är som inne i detta med Gud och hans fadershjärta för jag ska predika på söndag och tycker han leder mig så häftigt.Som att jag hittade din blogg idag.Ja det var tack vare Tolmia som hittat min .Semlorna ser supersmaskiga ut. Ha en bra dag kram

2012-02-10 @ 16:31:25
URL: http://ruach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0